Carina Sundqvist (IBYR)

Jag är en kreativ själ som älskar att skriva, bygga varumärken och marknadsföra. Jag gör det med lätthet med målet att driva engagemang hos mottagaren.

CV

 

Kommunikationskonsult, Mercatus AB (221201-pågående)
Sedan december 2022 arbetar jag som konsult åt miljöteknik-företaget Mercatus AB och skriver artiklar till deras sociala medier, nyhetsbrev och hemsida.

Kommunikationskonsult, RealHeart AB (2022-pågående)
Konsultar som ett kommunikationsbollplank kring PR, sociala medier och webb åt börsnoterade RealHeart AB, som utvecklar världens första artificiella fyrkammarhjärta åt människor.

Content Creator, Skylt-Direct (220301-pågående)
Sedan våren 2022 skriver jag då och då innehåll för Skylt-Directs blogg, nyhetsbrev och hemsida.

Forskare inom kommunikation, RISE – Timber on Top (211021-211231) Under hösten 2021 gjorde jag 7 stycken djupintervjuer med
representanter från byggbranschen för att identifiera möjligheter och hinder kring påbyggnader i trä (på befintliga hus). Därefter skrev jag en rapport åt RISE som skulle ligga till grund för en ”Best Practice Guide”.

Chefsassistent / KommunikatörYrkeshögskolan Campus Mölndal (210201-211101)
Arbetade som producent av kommunikation/content åt YH Campus Mölndal. Skrev inläggstexter, skapade filmer, gjorde intervjuer och annonser, uppdaterade hemsidan, byggde kampanj-webbplatser (WordPress) med mera. Jag var även behjälplig i skolans ansökningsarbete. www.campusmolndal.se

Kommunikationskonsult inom 360-produktionSveriges Ridgymnasium (20190801-20191001)
Producerade under hösten 2019 ett stort antal 360-filmer åt Sveriges Ridgymnasium, tillsammans med filmaren Mats Larsnäs. Dessa visades sedan i VR-headset under gymnasiemässor på 5 olika platser i Sverige, (totalt 31 filmklipp). Jag hjälpte till med manus, inspelning på tre olika orter samt PR. Kunden var mycket nöjd! https://www.youtube.com/channel/UCvXTAPhqPISNltrcjhUS2AQ/featured?disable_polymer=1 SVT valde att komma och uppmärksamma att vi hade VR i montern pga. ett pressmeddelande som jag sänt. https://www.svt.se/nyheter/lokalt/halland/3000-elever-besoker-hallands-gymnasiemassa

Testledare/Projektledare/Kommunikationskonsult, Smart Eye AB (20181001-20191005)
Producerade fyra stycken ”Employer branding-filmer” åt SmartEye, som jag är mycket stolt över. Börsnoterade SmartEye arbetar med AI-utveckling med fokus på ”Head and Eye tracking” för bilindustrin. Jag arbetade främst som Testledare där min uppgift var att skapa en helt ny roll på företaget; “Testledare” och jag arbetade med ”Experiment design” för att besluta hur vi bäst skulle utföra olika tester med hundratals försökspersoner för att generera data. Jag värvade testpersoner, genomförde inspelningar, optimerade flöden och såg till att skapa en bra arbetsmiljö för testledaren, med mera. Jag arbetade även med GDPR-frågor.

Kommunikationskonsult, Region Halland, Avd. Grön Tillväxt (20190114-20190401)
Skapade kommunikation med focus på hållbara sjöar och färskt dricksvatten åt Bolmens Forskningsstation, Region Halland. Kommunikationsstrategier, artiklar, regi av video/manus/redigering, stillbildsfoto samt inspirerande 360-filmer för VR-headset ute på mesokosmen i sjön Bolmen.

Copywriter/skribent/kreatör med fokus på hållbarhet, Stendahls Reklambyrå (20170405-20180915)
Skapade ett flertal framgångsrika kampanjer och content för Göteborg Energi (kring solcellsanläggningar, elbilsladdning, employer branding-filmer, Tänk:Om hållbarhetspris mm.), Stena Recycling (Find the hidden value, Remade mm), Älvstranden utveckling, Volvo mfl. Bland annat dessa filmer och texter: https://www.goteborgenergi.se/om-oss/jobba-med-oss/vi-jobbar-har Jag har även genomfört utbildningar i hållbarhet/cirkulär ekonomi med Stendahls personal.

Bitr. Projektledare / Kommunikationsstrateg, Region Halland – Arena Grön Tillväxt (20160301-20170605)
Inom EU-projektet ”Arena Grön Tillväxt” tog jag fram en kommunikationsplattform bestående av webbplats (WordPress), innehåll till Facebook, Twitter, YouTube samt nyhetsbrev och genomförde event. Jag arbetade även med grön affärsutveckling och innovationsrådgivning för halländska företag inom livsmedel, skog och bioenergi samt gjorde dagliga uppdateringar i alla våra kommunikationskanaler.

Miljöutredare inom kommunikation, Miljöförvaltningen, Göteborgs Stad – Greenhack GBG (20140311-20141231)
Under 2014 hjälpte jag projektledarna med daglig intern och extern kommunikation inom miljöområdet. Jag tog fram kommunikationsplaner, sociala mediestrategier, en riskanalys, pressmeddelanden, broschyrer, presentationsmaterial, översatte strategiska dokument till engelska, organiserade evenemang, var konferencier, ordnade seminarier med mera. Jag planerade starten av och var senare ”Social media manager” för livsstilsprojektet Greenhack GBG där jag även utvecklade en WordPress-sajt med blogg, skapade aktivitet i en Facebook-grupp och Instagram-närvaro. Vi samarbetade med ”Svalna”- ett webbaserat klimatbudget-verktyg utvecklat av Chalmers.

Processtöd/kommunikation/eventsamordnare, Göteborgs Stad – Ekologisk stadsdel Majorna och Cykelstaden Majorna (2015-2017)
Agerade kommunikationsstöd för projektledarna inom satsningarna.

VD-stöd/kommunikationsstrateg, Studio Västsvensk Konservering (2012-2013)
Skapade webbstrategier, marknadsföring, höll i en säljutbildning för personalen, en konstutredning samt produktion av broschyrer med mera.

Inspirationsbyrån (2007-pågående)
Jag driver eget tjänsteföretag sedan 2007 där jag tagit flera egna upplevelsesatsningar till marknaden tex. Walking Dinner, AfterWork-guidningar, Ful-guidningar och Fyrsafari. Jag tar även konsultuppdrag inom kommunikation, som projektledare samt som föreläsare inom entreprenörskap/starta eget, cirkulär ekonomi/hållbarhet och PR/content writing/copywriting/strategisk kommunikation.